Open haard

Als je op zoek bent naar een openhaard moet je je eerst afvragen of je op zoek bent naar een houthaard of naar een gashaard.

Voor houthaarden wordt onderscheid gemaakt uit:

- Open stoken. Door open te stoken in een chamotte vuurmond geniet je van het knapperige vuur en de sfeer die daarbij hoort. Het rendement ligt rond de 20%
- Gesloten stoken. D.m.v. een inbouwcassete geniet je van de sfeer met als voordeel een hoog rendement van 70 tot 80%
- Hefdeurhaard. De keuze om open of gesloten te stoken heb je de keuze met een hefdeurhaard. Het rendement ligt tussen de 70/80% in gesloten toestand!

Voor houthaarden zijn de inbouwmogelijkheden oneindig, denk bijvoorbeeld aan een plateau, schouw of strak ingebouwd.

Voor gashaarden:

- Gesloten Gashaarden
Het warmterendement van een gesloten gashaard is gemiddeld 75% tot 80% en het gasvuur is nauwelijks te onderscheiden van een echt houtvuur. Een gesloten gashaard is een zeer goede oplossing voor mechanisch geventileerde en Wamte Terug Win woningen. Afvoermogelijkheden zijn mogelijk door gevel, de aanbouw of door het dak. Afhankelijk van de regels van de Hinderwet!

- Open Gashaarden
Het warmterendement van een open gashaard is 10 tot 20% en er zijn vele inbouw mogelijkheden. Bij een open gashaard is een ventilator op het dak verplicht als je een mechanische ventilatie of warmte terugwin installatie in de woning hebt. Dit is verplicht volgens het bouwbesluit en uiteraard ook voor jouw eigen veiligheid.

Soorten kachels

Haarden

Haard

Een haard is warm en geeft een mooie uitstraling.

Kachels

Kachel

Kachels zijn vooral bedoeld om een woonkamer te verwarmen.

Pelletkachel

Pelletkachel

Met een pelletkachel kun je goedkoper stoken en je woning op een beter verwarmen.

 
Copyright © 2019 www.kachelsopenhaarden.nl - Alle rechten voorbehouden